Nutritie

nutritie-serviciiTerapia naturistă recunoște că, dacă întreții organismul în cele mai bune condiții, se va vindeca de la sine.Corpul uman este un organism de sine vindecător foarte puternic. Are toate sistemele necesare regenerării, reîntineririi și reconstrucției. Are , de asemenea, un sistem imunitar extrem de eficient, capabil de a combate virușii cei mai devastatori.

Așadar, de ce există boli? Explicația exactă ar fi că organismul e într-o stare de predilecție la boală. Cu siguranță nu a fost prevăzut cu condițiile optime care ar fi trebuit pentru a-l menține sănătos. Dacă nu îi oferi acele condiții prielnice, nici spiritual, nici fizic, nici mental, el nu va funcționa la nivelul  optim.

Triunghiul Minte-Trup-Spirit reprezintă trei componente inseparabile ale existenței si bunăstării noastre. Niciunul dintre acești factori nu poate fi afectat, fără a avea un efect asupra celorlaltor factori. În mod similar, nu poți trata unul, fără a acorda atenție restului. Totuși, ar fi corect să spunem că, la un moment dat, va trebui sa acordăm mai multă atenție unei anumite zone, decât alteia. Starea de sănătate se referă la un echilibru perfect, așa cum și homeostazia organismului presupune echilibru.

NUTRIȚIA are ca principală preocupare furnizarea  combustibililor potriviți către organism, astfel încât acesta sa rămână sănătos sau, după caz, să revină la o stare bună de sanatate.

Dieta personalizată se face în colaborare cu nutriționistul, acest lucru nu înseamnă că pacientul este scutit de anumite reguli, cum ar fi numărul de mese pe zi, cantitatea de mîncare sau anumite alimente. Dacă dorește să aibă rezultate, este esențial să respecte dieta stabilită în funcție de toți acești factori și cu acordul său și să se înarmeze cu răbdare, consecvență, perseverență și motivație.

Design by Dorian