Usturoiul negru, efecte uimitoare asupra săntăţii noastre

Usturoiul negru, efecte uimitoare asupra săntăţii noastre

Usturoiul negru este usturoiul obişnuit, fermentat timp de o lună în condiţii controlate de temperatură şi umiditate. În procesul de fermentaţie, acesta produce o substanţă de culoare închisă, numită melanoidin, care este responsabilă pentru nuanţarea usturoiului şi care are multiple beneficii  pentru sănătate.
În medicina tradiţională asiatică era folosita această metodă de fermentaţie a usturoiului pentru a reduce intoleranţa la digerare, gustul puternic, dar şi pentru a extrage cele mai sănătoase proprietăţi din usturoi.
Usturoiul negru are o concentraţie mai mare de S-alicisteină, un derivat de aminoacid care ajută la reducerea colesterolului şi reduce riscul apariţiei unor tipuri de cancer.
Comparativ cu usturoiul alb, cel negru conţine o cantitate dublă de antioxidanţi, este bogat în zaharuri naturale şi aminoacizi şi, fiind produs pe cale naturală, nu conţine niciun aditiv sau conservant.
Usturoiul negru are un gust dulceag şi nu lasă acel miros neplăcut, ceea ce îi face potrivit ca gustare în timpul zilei.
14519808_1252123938141370_2918718535332869562_n

Lasa un comentariu

Design by Dorian