Tratamentul natural al monturilor ( Hallux Valgus)

Tratamentul natural al monturilor ( Hallux Valgus)

Dupa tentative esuate de a-mi repara monturile cu diverse dispozitive minune si un dialog spumos cu domnul doctor Marius Uscatu, vreau sa va feresc de a arunca banii pe fereastra si, mai rau, de a ne produce daune ireparabile picioarelor. Iata si declaratia domnului doctor, chirurg ante-picior:

Asistam de circa 2 saptamani la o campanie agresiva de promovare a unui dispozitiv, „orteza pentru hallux valgus (monturi)”. Se utilizeaza pentru promovare chiar fotografiile unor deformatii corectate chirurgical, preluate de pe site-ul www.chirurgiapiciorului.ro , ca pe o proba a eficacitatii ortezelor. Se mizeaza pe o componenta psihologica imbatabila: pacientele nu mai sunt obligate sa-si schimbe incaltamintea si nici sa se opereze. De ce se fabrica totusi asemenea dispozitive?

De ce se fabrica asemenea dispozitive?

  • Nevoia de miracol: pacientele incearca prin orice metoda sa evite tratamentele veritabile , si anume cel conservator (incaltamintea hiper-larga) sau interventia chirurgicala;
  • Aspectele comerciale prevaleaza in fata celor medicale, chiar daca pacientele isi distrug piciorul.

De ce sunt tolerate aceste dispozitive in Romania:

  • Lipsa de informare a medicilor si promovarea agresiva ;
  • „Orteza pentru hallux valgus (monturi)” figureaza pe lista produselor compensate, ca o garantie a eficacitatii.

Trebuie precizat ferm ca exista o singura posibilitate de corectie, si anume interventia chirurgicala:

1. Teoria ortezelor este gresita: vor sa se opuna deplasarii degetului mare, considerand aceasta deplasare ca fiind esenta deformatiei. 2. De fapt, degetul mare urmeaza deplasarea osului din spatele lui (primul metatarsian).

Lasa un comentariu

Design by Dorian