Tratamentul natural al monturilor ( Hallux Valgus)

Tratamentul natural al monturilor ( Hallux Valgus)

Dacă aş fi trăit într-o poveste clasică, nu mi-ar fi încăput cu siguranţă piciorul în pantoful Cenusăresei şi nici o Gheişă prea mişto n-aş fi fost cu monstruozităţile din capătul piciorului. Mă refer la Hallux Valgus, popular numite monturi.

Dacă veţi cauta pe internet informaţii despre monturi, vor apărea comentariile şi articolele unui medic dornic să taie pacienţii şi total împotriva soluţiilor naturale. Cu toate că părerea mea în această problemă nu e avizată, vă pot povesti din propria experienţă pentru că teama de operaţie m-a făcut să încerc aproape tot ce am găsit pe internet.

Împachetările cu tinctură de iod

Se spune că un remediu vechi şi efficient este badijonarea locului dureros cu tinctură de iod. Aplicat timp de un an, acesta face să dispară şi monturile gata formate. Numai că mie mi-a ars pielea din prima noapte, aşa că nu recomand persoanelor care au pielea sensibilă!

 

Ortezele pentru Hallux Valgus

1.Orteză de noapte

Este rigidă şi nu poţi merge cu ea, însă mi s-a părut şi cea mai eficientă. Ea are un suport din piele reglabil, prins de cele două suporturi din plastic. Presiunea aplicată poate fi reglată cu scaiul. Rolul ei e să corecteze poziţi adegetului mare. Presiunea trebuie intensificată treptat pentru ca degetul să ajungă în poziţia anatomică iniţială. Orteza e gândită pentru utilizarea statică, în special în timpul somnului, aşa că aveţi grijă să nu uitaţi de ea când coborâţi din pat, eu am reuşit să sparg două orteze de noapte în acest fel.

1 orteza-de noapte

  1. Orteza de zi

Aceasta funcţionează pe acelaşi principiu, doar că este confecţionată din material textil şi poţi circula cu ea. În principiu pentru că, în practică, încape destul de greu în pantofi şi poate fi deranjantă când ai multe ore de stat la birou sau în maşină. Aşa că eu o port doar în casă.

2 orteza de zi

  1. Orteza din silicon

Se mai numeşte şi separator-protecţie degete. Are rolul de a corecta poziţia degetului mare, de a preveni bătăturile şi de a diminua senzaţiile neplăcute din timpul mersului. E confecţionată din silicon şi, cu siguranţă, este mult mai comodă decât ortezele despre care am scris anterior. Deşi are avantajul de a putea fi purtată permanent, inclusiv în încălţăminte, în cazul meu nu a avut niciun efect, a fost ca şi aş fi purtat şlapi, pe care chiar vi-i recomand dacă aveţi un început de monturi.3 orteza din silicon

  1. Separator degete din silicon

Spre deosebire de produsul anterior, acesta are rolul de a îndrepta şi relaxa toate degetele şi, conform tuturor recenziilor de pe internet, durerea picioarelor chiar dispare după ce este purtat. Este şi foarte comod, însă merge purtat doar în casă.

4 separator degete din silicon

Operaţia de Hallus Valgus

Înainte de a ajunge la cuţit, trebuie să luaţi în calcul şi alte alternative pentru că, din povestirile celor care s-au operat, este extrem de dureroasă şi presupune o lungă perioadă de recuperare la pat. Eu nu-mi permit un concediu atât de lung!

În plus, sunt şi foarte multe cazuri în care monturile au revenit. De fapt, în toate cazurile pe care le ştiu…

Pe de altă parte, operaţia este absolut necasară dacă monturile sunt dureroase şi vă împiedică să mergeţi normal sau dacă degetele se suprapun.

Lasa un comentariu

Design by Dorian