Reţetă de maioneză fără ouă

Reţetă de maioneză fără ouă

Maioneza este un produs pe cât de delicious, pe atât de periculos. În primul rând e unul din motivele pentru care nu avem silueta mult visată, 100 de grame de maioneză având  în jur de 750 de calorii. În al doilea rând, din cauză ca e un produs foarte gras, cresc nivelurile de trigliceride şi dăunează ficatului. Maioneza creşte foarte mult şi riscul de boli cardiovasculare.

Dacă ţinem postul Paştelui dar şi pentru că, dacă mâncăm mai mult de o linguriţă de maioneză din ouă pe zi, riscăm să ne îmbolnăvim, vă propun o reţetă de maioneză fără ouă, foarte uşor de pregătit.

Ingrediente:

– 2 cartofi

– suc de lămâie proaspăt stors

– o lingură de muştar

– ulei

– sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi se fierb în apă cu sare. Pentru a-I fierbe mai repede, îi putem tăia în bucăţi. După ce s-au fiert, îi scoatem, îi lăsăm să se răcească şi îi facem piure. Următorul pas e să adăugăm o lingură de ulei, apoi muştar, sare şi piper, amestecând incontinuu, până când compoziţia se încheagă şi are aspectul dorit.

20
Apr
Categoria: Articole | Scris de:

Lasa un comentariu

Design by Dorian