Articole

Dragoste cu sila sau de ce rămân oamenii în relații nefericite

Dragoste cu sila sau de ce rămân oamenii în relații nefericite

Pe vremuri, oamenii erau condiționați social, moral sau material să-și aleagă partenerul de viață, așa că era de înțeles așa numita dragoste cu sila. Acum, în relații în care nu sunt de împărțit nici copii, nici bunuri materiale, ci poate doar o amărâtă de chirie si un trecut de câțiva ani împreună, dragostea cu sila .. continua

Chipsuri din mere, gustarea cu puține calorii

Chipsuri din mere, gustarea cu puține calorii

De multe ori, ne îngrăsăm deși avem o dietă în mare parte echilibrată, din cauza obiceiului de ronțăi la televizor sau a poftei, pe care nu ne-o putem refuza, de dulce. Din fericire, există dulciuri care nu îngrasă, cel puțin la fel de delicioase ca acelea care ne aduc kilograme în plus: chipsurile din mere. .. continua

Usturoiul negru, efecte uimitoare asupra săntăţii noastre

Usturoiul negru, efecte uimitoare asupra săntăţii noastre

Usturoiul negru este usturoiul obişnuit, fermentat timp de o lună în condiţii controlate de temperatură şi umiditate. În procesul de fermentaţie, acesta produce o substanţă de culoare închisă, numită melanoidin, care este responsabilă pentru nuanţarea usturoiului şi care are multiple beneficii  pentru sănătate. În medicina tradiţională asiatică era folosita această metodă de fermentaţie a usturoiului pentru a reduce .. continua

Cafeaua, medicamentul de dimineaţă

Cafeaua, medicamentul de dimineaţă

Cafeaua poate avea efecte umitoare asupra sănătăţii noastre, dacă nu depăşim 2-3 ceşti medii pe zi. În doze moderate, cofeina relaxează muşchii toracelui şi le sporeşte mobilitatea şi, astfel, respiraţia devine mult mai usoara. Datorită acestei proprietăţi, bolnavilor de astm li se recomandă o ceaşca de cafea zilnic. Cafeaua ne poate ajuta şi în cazul .. continua

27
Sep
Categoria: Articole | Scris de: |,
Cum verificăm prospețimea ouălor

Cum verificăm prospețimea ouălor

Ouăle sunt o sursă importantă de proteine, aminoacizi, vitamine a și B6, acid folic, fier, fosfor, potasiu și calciu de aceea nu ar trebui să ne lipsească din alimentație. Pentru a verifica dacă ouăle pe care le consumăm sunt proaspete, avem nevoie doar de un vas cu apă rece(și/sau puțină sare) în care să punem oul:

Design by Dorian