Ochelarii Pinhole te scapă de ochelarii de vedere!

Ochelarii Pinhole te scapă de ochelarii de vedere!

I-am văzut pentru prima oară într-un supermarket, acum 6-7 ani și mi-am spus că sunt încă o prostie comercială menită să-ți ia banii și să-ți dea speranțe deșarte, așa cum erau și benzile care vibrau ca piftia și-ți făceau abdomenul de metal sau pila care-ți lungea unghiile.

Nu găseam o explicație logică pentru cum niște lentile opace, cu găuri în ele, îți pot regla vederea. Până când, de curând, i-am revăzut pe un site și am început să citesc recenzii despre ei și am hotărât să le dau o șansă.

Ce sunt ochelarii stenopeici Pinhole și cum funcționează?

Potrivit site-ului oficial, ei au rânduri de mici găuri, dispuse egal pe lentile. Aceste găuri au efectul de a reduce gradul  de dispersie a razelor, care vin din orice punct al obiectului privit. În mod normal, întreaga deschidere a pupilei lasă sa treacă lumina. Convergenta improprie a razelor care intra în ochi produce erorile de refracție, cum ar fi miopia, hipermetropia, presbitismul și astigmatismul. Pinholes poate regla vederea prin blocarea razelor periferice, lasând să intre în ochi numai razele care trec prin porțiunea de centru a pupilei și orice eroare de refracție în cristalin sau cornee este mult diminuata.

Când privim un obiect neclar, creierul nostru deplasează focarul ochiului înainte si înapoi, pâna se obtine o creștere a contrastului. Dacă nu se obține nici o creștere a contrastului, obiectul rămâne nefocalizat. În timp ce purtăm ochelarii Pinhole, mușchii oculari sunt folosiți mai intens, iar acest exercitiu regulat susține procesul de focalizare.

Pinholes au o adâncime infinită a focarului, așadar, chiar dacă ochiul nu focalizează corect, obiectele vor apărea ca și cum ar fi în focar. Foarte important este că acești ochelari elimină împrăștierea luminii pe retină, ameliorând vederea.

Folosirea cu regularitate a acestor ochelari exersează mușchii oculari. Exersând mușchii, ei devin mai puternici și mai flexibili.

Exercițiile pentru fortificarea mușchilor ocular se găsesc cu ușurință pe internet, în diverse tutorial, articole sau recenzii.

 

Au sau nu efect?

Părerile sunt împărțite. În vreme ce unii medici și simpli cumpărători îi recomandă, alții sunt foarte sceptici în ceea ce privește eficacitatea lor și spun că au au o bază științifică.

Cu toate acestea, ei sunt folosiți încă de acum 3000 de ani, în Egipt, China și India, ca tratament naturist al bolilor oculare și sunt extrem de populari în SUA, unde se merge cu ei pe stradă, iar tinerii postează tutorial despre cum să-ți confecționezi singur o pereche de ochelari Pinhole.

Din experiența mea vă pot spune foarte puțin pentru că i-am achiziționat de curând, însă mă declar umită și încântată încă de la prima purtare, exceptând aspectul meu de libelulă pentru că, achiziționându-i online, n-am știut cât sunt de mari.pinhole 1

Cu miopia și astigmatismul meu, mi-e imposibil să disting literele la televizor fără ochelarii de vedere. Cu Pinholes n-am nicio problemă, văd perfect. Rămâne însă de văzut dacă vederea mea se va regla și atunci când nu îi voi mai purta. Vă țin la curent!

Un comentariu la Ochelarii Pinhole te scapă de ochelarii de vedere!
  1. Greetings! I’ve been reading your site for some
    time now and finally got the bravery to go
    ahead and give you a shout out from Houston Tx!

    Just wanted to mention keep up the excellent job!

Lasa un comentariu

Design by Dorian