Medicina holistică, suma de terapii ce tratează omul ca un întreg

Medicina holistică, suma de terapii ce tratează omul ca un întreg

what-is-holistic-medicine-1După o relație dezastruoasă cu medicamentele, din care am ieșit cu ficatul mărit, bila data peste cap, hipertensiune etc. și fără a-mi rezolva problemele de sănătate, cu mult înainte să studiez medicina alternativă, am început un tratament naturist, care a dat roade pentru o vreme. L-am recomandat și altora și, spre surprinderea mea, n-a funcționat. Ceea ce nu știam atunci e că nu poți fi sănătos fizic, cand sufletul ți-e în piuneze. Nu știam nici că organismele noastre sunt atât de diferite și se pare că și medicina clasică a uitat, atunci când ne recomanda aceleași tratamente tuturor, în urma unui diagnostic.

Ceea ce mi-e clar acum, deși organismal uman rămâne un mare mister, e că omul trebuie abordat holistic, altfel nu se va vindeca în veci.

Medicina holistică e o abordare nouă în țara noastră, cu toate că își are originea în înțelepciunea civilizațiilor străvechi din China și India. Atât de nouă, încât atunci când am deschis Centrul de Tratament Holistic, funcționarii de la Camera de Comerț m-au întrebat ce înseamnă acest cuvânt nemaipomenit, nemaiauzit- “holistic”. Holistic înseamnă “ întreg”, “ integral”, iar medicina holistică, numită si medicină naturopatică sau integrală, tratează omul ca pe un întreg, nu ca pe o sumă a organelor sale. Cu toate că e un principiu recunoscut și de medicina tradițională, deseori se prescriu medicamente/tratamente ce vizează un anumit organ, care odată administrate, ajung să afecteze și alte organe. Spre exemplu, cei care au migrene și li se recomanda zilnic un analgazic prevetiv, ajung să aibă, în timp, probleme cu stomacul.

Tot ceea ce este viu posedă energie

Medicina holistică pornește  de la principiul că tot ceea ce este viu beneficiază de forță energetică vitală, denumită Qi, iar bolile apar ca urmare a dezechilibrelor energetice. Pentru a restabili echilibrul energetic, medicina holistică apelează la metode de tratament naturale, energetice, lipsite de toxicitatea și efectele secundare pe care le au cele clasice.

Terapeutul sau medicul specializat în medicina holistică nu încearcă să contracareze efectul unei boli, ci să depisteze dezechilibrele care au dus la această stare și să stimuleze energia Qi, astfel încât să restabilească echilibrul în organism.

Practica medicinei holistice integrează terapii complementare și convenționale care previn si tratează bolile adresându-se factorilor care au contribuit la apariția acestora. Cel mai bun terapeut rămâne tot corpul uman, care este echipat să se vindece singur, dacă este menținut în condiții optime. Așadar, un pas important pe care trebuie să-l facem, pentru a avea o viață lungă și lipsită de boli, este prevenția lor și menținerea sănătății, iar pentru aceasta e nevoie ca planul fizic și fie corelat cu cel mental, emotional și spiritual.

Rezultatele tratamentelor holistice nu vor apărea imediat, ci e nevoie de răbdare și de schimbarea stilului de viață pentru menținerea lor. Avantajul cel mai mare este că suntem feriți de efecte secundare.

De ce apar bolile?

Alimentația este factorul cel mai important în menținerea organismului în condiții optime. Trebuie să înțelegem că alimentaţia corectă nu trebuie să fie ocazională, ci trebuie să fie integrată într-un stil de viaţă care va asigura starea generală de sănătate şi longevitatea.

Nici un aliment nu poate aduce, singur, toate principiile nutritive de care are nevoie organismul, ci doar o alimentaţie variată, moderată şi echilibrată, așadar nu recomand dietele disociate, ci doar pe cele personalizate și moderația. Baza alimentaţiei noastre ar trebui să fie alcătuită din legume și fructe. Cu fructele însă trebuie să fim atenți  atunci când există probleme cu greutatea corporală, din cauza cantității mai mare de zaharuri pe care le conţin şi a valorii calorice mai crescută.

Furia, stresul,tristetea sunt sentimente care consumă energia organismului și scad numărul globulelor albe, afectând imunitatea. Un aliat important în menținerea sănătății este somnul, care crește imunitatea. Dacă dormim minim 7 ore pe noapte, ficatul curăță mai eficient sângele și își regenerează celulele.

Care sunt costurile unui tratament holistic?

Cu mult mai scăzute decât ale medicamentelor. O ședință de Reiki, în cabinetul meu, este 50 lei, o dietă personalizată pentru o lună este 100 de lei, în care este inclus și un tratament fitoterapeutic, iar costul unei ore de consiliere psihologică este de 100 lei. Pentru programări mă puteți găsi la 0721 554 550.

 

 

 

 

 

 

 

2 Comentarii to Medicina holistică, suma de terapii ce tratează omul ca un întreg
 1. Salut la to?i, ma cheama Ana, eu am 25 de ani ?i vreu sa scriu cum m-a ajutat Fito spray pentru slabire, sa rezolv problemele cu greutatea. Aproape fiecare membru din familia mea are s-au a avut excesul de greutate aceasta se transmite din genera?ie in genera?ie.

  Cu parere de rau n-a trecut aceasta boala genetica ?i alaturi de mine. Eu mi-am pus scopul sa slabesc in orice mod, am incecat sportul, diete, diferite preparate, dar cu adevarat m-a ajutat numai Fito.

  Cum ?i cand am aflat despre efectul Fito spray pentru slabire

  Cum deacum am spus, am incercat multe metode de slabire, multa informatie importanta am aflat pe forumurile speciale. Comentariile despre Fito spray mi-au parut cele mai bune, unele femei scriau ca au obtinut rezultate excelente intr-o perioada foarte scurta. In comentarii de asa fel eu nu credeam caci stiam ca multe din ele sunt inselatoare, dar trebuiam sa incerc ceva nou ca sa scap de excesul de greutate.

  Fito slabire prin pulverizare

  Vroiam sa stiu cat mai mult despre acest produs, citeam articole, comentarii, opinii, complect m-a convins sa incerc o prietena de a mea, care singura s-a folosit de acest spray si a ramas multumita. Inca un moment important pentru mine era influienta spreyului asupra sanatatii, nu vroiam sa pierd greu tate si sa obtin din aceasta cauza. Mai o problema consta in aceea, unde se poate de gasit produsul calitativ, multa lume scria ca a cumparat imitatii si n-a obtinut rezultatul dorit

  macho man inselare sau adevar

Lasa un comentariu

Design by Dorian