Exercițiu de echilibrare a chakrelor prin culori- Respirația curcubeu

Exercițiu de echilibrare a chakrelor prin culori- Respirația curcubeu

chakre 2Cromoterapia, după cum am mai scris într-un material anterior, tratează acest deficit sau dezechilibru de culori, cu ajutorul luminii aritificiale, printr-un aparat care foloseşte lămpi cu becuri de 100-400 W şi care transmite lumina prin filtre colorate. Un exercițiu foarte util și plăcut, de echilibrare a chakrelor și de cunoaștere a culorilor, este respirația în curcubeu.

Ce trebuie să faci
Stai cu picioarele ușor depărtate și brațele pe langa tine, relaxat, cu palmele întoarse în sus.

Relazează-ți umerii și concentrează-te asupra respirației. Relaxează-ți tot corpul, din creștetul capului, până în vârful degetelor de la picioare. Respiră adânc pe nas, menține aerul în piept pentru câteva momente și apoi expiră încet pe gură.

Pe măsură ce respiri, imaginează-ți ca expulzezi tot stresul, negativitatea și toxinele din organism.

Este de preferat să faci acest exercițiu în natură și, dacă vremea îți permite, să stai pe iarbă, cu picioarele goale. Afirmațiile, fie rostite cu voce tare, fie în gând, ne pot ajuta să ne concentram și să evitam ca mintea noastră să rătăceasca.

Am putea spune: energie roșie, umple-mi trupul cu puterea de a lua o decizie! Afirmațiile sunt unice pentru fiecare în parte și tu știi cel mai bine cum să le formulezi astfel încât să crezi în ele. Singura condiție e ca acestea să fie pozitive.

Vizualizează culoarea roșie cum pleaca din pământ și se ridică prin tot corpul tău, oferindu-ți putere și curaj. Lasă culoarea să se deplaseze în sus prin corp, până în creștetul capului și apoi în jos, înapoi, în pământ. Se repetă cu portocaliu și o afirmație corespunzătoare, apoi cu galben. Primele trei culori sunt absorbite de pe pământ.

Urmează verde, care este absorbit pe orizontală. Lasă-l să-ți umple corpul, gîndește sau rostește afirmația pozitivă legată de această culoare, apoi lăsă-l să plece prin spate.

Cea de-a cincea culoare este albastru, care e absorbit din cer, prin partea de sus a capului și care, după ce se plimbă prin tot corpul, se întoarce în cer. Procedăm în mod similar cu indigo și violet.

Exercițiul se termină vizualizând că ești înconjurat de lumină albă, pură. Acest pas ne oferă protecție.

Dacă vei face acest exercițiu zilnic, vei fi capabil să vizualizezi mult mai bine culorile, iar energiile corpului tău se vor echilibra și îmbunătăți.

Exercițiul se poate face și din poziția culcat și/sau combinat cu muzica de relaxare și cristale colorate.

 

Lasa un comentariu

Design by Dorian